Produse Vegane

Îți spun din prima, că un produs vegan poate să fie wow. Poate să aibă gust, culoare, arome, de toate. Poate fi perfect. Nu trebuie să conțină neapărat carne, sau ouă sau brânză.

Avem și noi câteva cu care ne-am străduit, ne-am bătut capul, am testat săptămâni întregi. Cu siguranță dacă ai fost la noi sigur ți-a atras atenția toast-ul cu brânză de caju și somon vegan. Se zice că e atât de bun, încât îl mănâncă și Cipri (colegul nostru care nu poate fără carne la fiecare masă).

Începem cu brânza de caju. Alegi niște caju bun, de la o sursă recomandată. 

Nu ne-am oprit aici. Iei niște morcovi, îi speli bine, îi cureți nițel, îi pui în tavă, îi acoperi de sare și îi ții la copt. După ce se coc, îi tai la mână și noi îi lăsăm la marinat în ulei de măsline cu boia afumată. Morcovul la final trebuie să prindă textură, miros, gust și culoare de somon afumat ☺. Dacă vrei o rețetă mai exactă, google CARROT LOX. Sunt sute de rețete. Sunt așa de buni, încât îi folosim și la alte toast-uri.

Apoi ungem bine de tot felia de pâine prăjită cu brânza de caju, așezăm câțiva morcovi afumați, adăugăm ceapă verde și ceva roșii și voilla: primăvara într-o farfurie!

Branza cu caju si morcovi afumati

Ce mai avem vegan.

Acest lucru este strict secret, însă se zice că la noi dacă îți comanzi un DOT (sau pe lung, make your own toast)  și zici la barman de 3 ori că nu vrei ouă pe el, îți poate pune în loc de ouă ce vrea mușchiu tău fără nici un cost: hummus, avocado, baby spinach, ciuperci, kale, tabouleh, morcovi afumați, chestii din astea vegane.

Vinete

Sau la fel, iar e secret, însă dacă îi zici la barman că vreau și eu un Toast cu hummus și  păstrăv afumat, fără păstrăv, de cele mai multe îl primești fără. Și dacă ești creativ, îți adaugă ce vrei tu pe el în loc de păstrăv, numa să meargă bine.

Dulciuri. Cui nu îi plac dulciurile fără carne, ouă, brânză și pește? Îți poți băga fața cu încredere în toast-urile noastre cu unt de arahide sau în cel cu nutella de casă. Ambele, un fel de orgasm la borcan, de la Nuts for Nuts. 

Toast cu unt de arahide

Și nu o să îți mai încărcăm memoria și cu laptele nostru vegetal, făcut de noi din nucă, caju și puțină scorțișoară, însă ovăzul cu lapte vegetal este unul dintre mic dejunurile noastre preferate.

Ovaz cu lapte

Da, și dacă ai intoleranță la gluten, avem și pâine fără gluten. Jurăm. 

Alte articole: